maandag 29 oktober 2012

Keukenschort

Onlangs hadden we een feestje van een oom en tante van mij. Mijn tante is onlangs een eigen bedrijfje begonnen in kookcursussen en catering. Als cadeautje gaven we 2 keukenschorten met daarop het logo van haar bedrijf.
 
Het logo liet ik door een kennis op een stuk stof borduren en daarvan maakte ik later de zak op de schort. Bij de hals heb ik aan beide zijde knopen gemaakt en in het lint rond de nek zitten diverse knoopsgaten zodat de schort daar ook op maat is af te stellen.
 
 
 
Groetjes
Marijke

zondag 28 oktober 2012

Jumpsuit

Voor Lars een jumpsuit gemaakt, het gratis patroon vond ik op internet.
 
Ik vind het een heel leuk pakje geworden, alleen ga ik de hals de volgende keer wat aanpassen want die valt nu behoorlijk breedt. Ook valt het pakje verder niet echt groot want ik had maat 68 gemaakt, terwijl hij over het algemeen nog maat 62 draagt maar hij past nu al erg goed! Binnenkort nog maar een maatje 74 bijmaken.
 
Iemand nog tips waar ik leuke jongens tricotstofjes kan vinden die ook nog eens een beetje leuk betaalbaar zijn?
 
 
 
 
Foto's maken viel niet mee, want stilliggen dat doet ons druktemakertje niet echt! Hihi
 
Groetjes
Marijke

dinsdag 16 oktober 2012

Kussen tripp trapp stoel

Vorige week via marktplaats een mooie Tripp Trapp stoel voor Lars gekocht, stoel heeft echt nog niks geleden dus ben er helemaal blij mee!
 
Alleen het kussen wat er bij zat was niet echt mijn smaak... Dus kussen eraf gehaald en nagetekend. Heb nu een kussen gemaakt van waterdichte nylon zodat we hem ook nog een heel gemakkelijk af kunnen poetsen.
 
 
 
Er zitten nog wel wat verbeter punten aan want ik heb er bijvoorbeeld geen rekenening mee gehouden dat dit stof echt totaal niet rekt dus kreeg hem bijna niet om de zitten heen, volgende keer dus een klein stukje groter maken! Maar wil er zowiezo nog wel een paar bijmaken zodat ik een beetje kan afwisselen.
 
Ook heb ik een vriendinnetje beloofd er nog eentje voor haar dochtertje te maken.
 
Groetjes
Marijke

maandag 15 oktober 2012

Rokje

Mam had een rokje wat ze echt heerlijk vond zitten. Tijdje terug kwamen we deze lap stof tegen en mam zei, ze wilde nog wel zo'n rokje. Dus pas haar rokje meegenomen en nagetekend. En nu dus dit rokje er van gemaakt! Misschien ga ik hem binnenkort ook nog wel voor mezelf maken in een ander stofje want kijkt wel heel leuk. Het is een soort ballonrokje met aan de voorkant 2 plooien.
 
 
 
 
Vanmorgen op de markt nog een ander leuke stofje gekocht wat ik ook echt een stofje voor mam vond. Was nu maar 1 euro de meter, een soort wollig stofje. Heb mam net een foto gestuurd en ze vond het inderdaad een heel mooi stofje, ze heeft al een jurkje in dat stofje in andere kleurstellingen maar ze wilde er toch nog heel graag een jurkje ofzo van hebben dus binnenkort maar eens een leuk patroontje gaan zoeken of tekenen denk ik!
 
Groetjes
Marijke