vrijdag 18 december 2015

Twee kleine vriendjes

Afgelopen weekend de deur in de speelkamer ook nog even versierd met deze twee kleine vriendjes!
Lars en Imke vinden ze helemaal geweldig. Maar mama een boom met een gezichtje is wel een beetje raar!

Geloof wel dat ik blij ben dat ik ze aan de andere kant van de deur heb geplakt, ziet er net iets minder mooi uit maar daardoor kunnen ze hem niet aanraken, Imke wil namelijk t liefst de hele dag de hondjes aaien!


M'n machine doet helaas alleen niet altijd wat ik wil... Hij snijdt op sommige plekken door de drager heen terwijl op andere plekken en vinyl niet eens is doorgesneden...

Ook heb ik voor Imke nog een shirtje versierd met Flex maar dat was meer gevloek als ie anders. Wilde er voor Lars ook nog eentje maken maar dat was al helemaal niks!!! Heb er al een nieuw mesje in zitten maar dat lijkt het verschil niet te maken... 

Groetjes,
Marijke

donderdag 17 december 2015

Memobord

Alweer een tijdje terug samen met Evert een avondje geknutseld. Hij het plankje zagen, schroefjes erin draaien en de bakjes eronder monteren. Ik was verantwoordelijk voor de stof, fiberfill, lintjes en natuurlijk zeggen waar hij wat moest doen! Hihi

Wel heerlijk om weer eens samen zo'n klein project aan te pakken. We waren helemaal uitgekeken op t memobord wat er hing. En vooral de bakjes eronder zijn erg makkelijk. Meestal liggen er wel wat spaarzegels, pasjes, een borsteltje en heel veel elastiekjes van ons kleine meisje!

Groetjes,
Marijke

zondag 13 december 2015

Kerstkrans

En ook op m'n werk mocht ik de boel mee versieren.
Met de Silhouette een krans uitgesneden. Het bestandje was eigenlijk 30 bij 30 maar dit vonden we voor in de etalage wat klein. Dus ik heb de hele krans vergroot. Alleen daardoor paste het natuurlijk niet op m'n snijmat en moest ik het in stukjes snijden en opplakken... Best een werk om hem dan nog als een mooie krans er op te krijgen. Ook was ik vergeten om de letter te spiegelen, dus die heb ik even opnieuw gemaakt.

Er hangen alleen eigenlijk witte lamellen achter, daar hadden we niet echt over nagedacht. Maar met een rode lap stof is dat probleem ook opgelost!

Het is een rond raam dus mooi op de foto zetten valt helaas niet echt mee...

En ach zo hebben we weer van alles bijgeleerd!

Groetjes,
Marijke

zaterdag 12 december 2015

Roodborstje

Voor Imke een setje gemaakt van een kussensloopje. Een tijdje terug was het in een facebookgroep helemaal een hit om kleren te maken met een kussensloop.
Mijn zus bracht voor mij daarom dit sloopje met een roodborstje mee.
Imke is helemaal weg van diertjes, dus het moest iets voor haar worden.
Flink gaan zoeken naar leuke bijpassende stofjes, donker bruin katoen viel hier alleen echt niet mee. Uiteindelijk iets van Gabardine gekocht geloof ik. Maar aangezien het een tuniekje werd en ze er toch een shirtje en legging onder draagt maakt de stofsoort weinig uit.

Ze moest pas het tuniekje al even passen en werd helemaal boos toen ik hem weer uit wilde doen, ze rende kei hard weg met de woorden wowo (vogel) mij!!!
Haha, geloof dat mevrouw hem goedgekeurd heeft!



Afgelopen week was dan eindelijk de set helemaal klaar, even een foto maken, meestal rent ze meteen naar me toe om de foto te kijken, dus heb haar maar even ergens opgezet en nu ging het super goed, volgens mij had ze er wel lol in!

Tuniekje: De Droomfabriek
Longsleeve: De Droomfabriek (zonder sluiting op de rug, hals iets aangepast)
Legging: Emma en Mona, verlengd

Groetjes,
Marijke

vrijdag 11 december 2015

Werkbank steigerhout

Lars wilde graag een werkbank van Sinterklaas.
In eerste instantie zijn we gaan kijken naar die van Ikea, leuk ding maar wel erg simpel voor dat geld. Enige plus puntje wat die had vergeleken onze eigen werkbank is de bankschroef... 

Uiteindelijk zijn we toen zelf maar aan de gang gegaan. Evert is een paar uurtjes gaan zagen en schroeven. De planken hadden we nog geschuurd liggen van de speelkamerkast. Deze planken waren namelijk echt veel te krom om als deur te dienen! Maar zo voor een werkbank ging het prima en het scheelde veel schuurwerk! Dat is namelijk het minpuntje aan werken met steigerhout, uren schuren...

Toen Evert het grove werk klaar had ben ik naar de bouwmarkt geweest voor wat details, kleine opbergbakjes, werkhandschoentjes, rolmaat enzo. Nog wat haakjes ophangen en klaar was de werkbank.

Vooral de gaatjes die we gemaakt hadden waar hij zn schroeven en moeren doorheen kan doen zijn een grote hit. Lars heeft al heel wat schroeven vast gemaakt. Imke loopt de halve dag met z'n gehoorbescherming en bril rond, haha.

Ook staat hij wel leuk in de speelkamer doordat we het formaat van de Ikea keuken hebben aangehouden.



Groetjes,
Marijke

donderdag 10 december 2015

Kerstballen

Voor mijn schoonmoeder had ik als sinterklaas kadootje ook nog drie kerstballen beplakt met de namen van haar 3 kleinkinderen.

Leuke projecten om de Silhouette Cameo te leren kennen!


Groetjes,
Marijke

woensdag 9 december 2015

Rudolf

Ook heb ik dit weekend nog even een sinterklaas kadootje uitgesneden.
3 kleine bakjes voor een kaarsje bedrukt met Ruldof.
Dat rode neusje maakt het wel echt af!
Hihi


Groetjes,
Marijke

dinsdag 8 december 2015

Grachtenpanden

Van "Sinterklaas" heb ik vorige week een Silhouette Cameo gekregen.
Denk dat ik dus heeeeeeeeeeeeel lief was afgelopen jaar.

Hihi

Inmiddels al wat uit zitten proberen, bestandjes gedownload via internet en via Facebook. Vooral op Facebook zijn erg leuke gratis bestanden te vinden!

Aan de hand van die bestandjes heb ik dan ook onderstaande huisjes en figuurtjes uitgesneden en op de keuken raam geplakt.

Echt meteen een leuk kerstsfeertje, de kindjes willen t liefst op de aanrecht zitten en alles bekijken en benoemen. 

Wilde zondag de kerstboom zetten, maar uiteindelijk besloten daar een paar dagen mee te wachten en thuis even wat rust te brengen. Maar zondag op deze manier toch vast wat kerstsfeer gecreëerd. 

Inmiddels wat folie bijgehaald en vanavond nog een straatje uitsnijden voor twee vriendinnen en de buurvrouw. Heb er ook al heel veel leuke reacties opgekregen!



Groetjes,
Marijke